Kapuzbaşı şelalesi nerede? Nasıl gidilir? Dik kayaların çevrelediği derin vadinin içinde bulunan Kapuzbaşı şelalesi dünyanın debisi yüksek ikinci şelalesidir. Kapuzbaşı şelalesi Kayseri’ye 145 km mesafededir. Kayseri ye bağlı Yahyalı ilçesi sınırları içindedir.
Kapuzbaşı şelalesine ulaşım biraz zahmetli fakat şelalenin olduğu yere geldiğiniz zaman bu zahmete değdiğini göreceksiniz. Şelale yoluna girdiğinizde sizi yan yana dizilmiş üç tane uzun şelale karşılar. Kayaların içinden kayaları delercesine çıkan sular yam bir yaratılış harikası. Ve bundan daha da önemlisi beni daha çok etkileyen Elif şelalesi oldu. Elif şelalesi çok büyük ve geniş o kadar güzel bir görüntüsü var ki kelimelerle anlatılacak gibi değil, görmek lazım zaten bir kere gördüğünüzde manzaraya aşık olacağınızdan eminim. Ben öyle oldum ve kaç kere gittim sayısını unuttum.
Kapuzbaşı şelalesinin yol durumu önceden çok kötüymüş ve Yahyalıdan buraya 5 saat de ulaşılabiliyormuş. Şimdi yolları gayet güzel ve bakımlı artık 1 saat 15 dakika gibi kısa bir süre içinde gelmek mümkün.
Şelalenin bulunduğu yerde çok yerleşim olmamış, çünkü etrafın sarp kayalıklarla çevrili olması ve Romalıların para basmak için burayı kullanmaları burayı yerleşime kapatmıştır.
Kapuzbaşı şelalesinin bulunduğu yerin deniz seviyesinden ne kadar yüksek olduğunu buraya geldiğinizde hissedeceksiniz. Yazın o sıcak günlerinde bile geceleri bayağı serin oluyor. ilk defa gidecek iseniz mutlaka yanınızda kalın bir hırka bulundurun.
Aladağlar milli parkın içinde bulunan kapuzbaşı şelalesine giriş ücretlidir. taşıtlar ve yayalar için ücretlendirme miktarı değişiyor. Sürekli jandarmalar görev başında güvenilir bir yer çok kayalık bir yer olması sizi ürkütmesin. Hafta içi sakin olurken hafta sonu insan kaynıyor. Yakın çevreden gelen halkın dışında uzak yerlerden gelenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.
Yahyalı il sınırları içinde yer alan ve 51 kilometre uzunluğa sahip Kapuzbaşı şelalesinin beslediği zamantı ırmağında ayrıca milli rafting parkuru yer almaktadır. Zamantı ırmağı uzunluğu, su debisi, yer altı geçişleri ve kanyonlarının yanı sıra profesyonel ve amatör raftingcilerin kullanabileceği parkurlarıyla büyük ilgi görmektedir. Su debisi rafting için oldukça elverişli olan Zamanti Su debisi rafting için oldukça elverişli olan Zamantı, dev kanyonlar arasından geçmekte ve eşsiz güzellikler sunmaktadır.
Ayrıca Aladağlar da Türkiye’nin en büyük ve ilgi çekici takım şelaleleri ile doğa sevenlerin her aradıklarını bulabilecekleri bir cazibe alanı.
Kapuzbaşı Şelalesi Konaklama
Kapuzbaşı şelalesi bulunduğu yer bakımından kamp yapmaya çok elverişli kamp yaptığınız sürece şelalenin sesi, yeşilliklerin güzelliği sizi adeta büyüleyecek. Ayrıca kamp yapmak istemeyenler içinde güney şelalelerin bulunduğu aşağı yerde ki köylerde çok güzel ahşap evler, pansiyonlar, oteller mevcut hizmet olarak gayet güzel sabahları doğal ürünlerden hazırlanmış kahvaltıyı su sesi eşliğinde yapmak insana çok iyi geliyor.
Su terapisi için harika bulunmaz bir yer ruhunuz resmen yıkanıyor…
Kapuzbaşı şelalesine gittiğinizde su ile konuşun derdinizi söyleyin içinizi boşaltın ,
Dilekleriniz kabul olsun….